Συνεδριάσεις του ΔΣ του Συλλόγου μας

  Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας

  Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, οι συνεδριάσεις του θα πραγματοποιούνται κατά προτίμηση στο χωριό και θα είναι ανοιχτές. Το νέο Δ.Σ. που εκλέχτηκε από τη Γενική Συνέλευση της 31/01/2010 στην Αθήνα συνεδρίασε κατά σειρά όπως παρακάτω καταγράφεται με τα αντίστοιχα βασικά θέματα και αναφορές.
  Τα πρακτικά καταχωρούνται εδώ ως περίληψη από το τηρούμενο σύμφωνα με το Καταστατικό και το Νόμο, βιβλίο πρακτικών συνεριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

  Συνεδρίαση 3/10/2010

  Συζήτηση για τη βελτίωση της θεματολογίας της εφημερίδας. Συνεργασία με άτομα με εμπειρία και για το Site Ανάγκη κατασκευής νέας σύγχρονης βιβλιοθήκης, ενώ για το Σχολείο θα αποσταλεί επιστολή στο Δήμο Κύμης, για τα σοβαρά θέματα συντήρησής του. Σε συνεννόηση για την οργάνωση της εορτής 28ης Οκτωβρίου και συζήτηση για τα λοιπά θέματα ,όπως τα έργα του Σίφου, (παραγγελία 4 παγκάκια), τη Σουβάλα, το ημερολόγιο του 2011, με θέματα έργων της ομαδικής έκθεσης, καθώς και για τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου σε αναλώσιμα και γραφική ύλη.

  Συνεδρίαση 14/11/2010

  Έγινε συζήτηση για τη δυσκολία συνέχισης των μαθημάτων ζωγραφικής – χειροτεχνίας, λόγω της χειμερινής περιόδου. Θα ζητηθούν προσφορές για την κατασκευή βιβλιοθήκης του Συλλόγου, με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Για το Νηπιαγωγείο αποφασίσθηκε η αγορά ειδικού τάπητα για την αυλή, καθώς και η αγορά διπλής κούνιας και τραμπάλας. Αποφασίσθηκε η σύσταση φυσιολατρικής ομάδας για περιπάτους και ορειβασία. Τέλος συζητήθηκαν η επιτυχία της εκδρομής στη Βόρειο Ελλάδα και Παναγία Σουμελά, καθώς και η εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου. Έγινε ενημέρωση για τα έργα του Σίφου και της Σουβάλας και ότι το ημερολόγιο του 2011 θα είναι έτοιμο πριν τις γιορτές.

  Συνεδρίαση 9/1/2011

  Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο αρμοδιοτήτων των μελών του Δ.Σ. Αναφέρθηκαν τα νέα δεδομένα που διαγράφονται με το νέο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Ανεγνώσθη η επιστολή που θα αποσταλεί στο Δήμο για τις ελλείψεις του Σχολείου. Συζητήθηκε η χορηγία «Υδραυλικού» και η δυσκολία μεταβίβασης κυριότητας, ενώ η δωρεά από τη διαθήκη Καλαμπαλίκη είναι στο συμβολαιογράφο. Έγινε ενημέρωση για τα περιφερειακά Προγράμματα για την ανάπλαση των μονοπατιών και απολογιστικά οι προηγούμενες εκκρεμότητες, όπως ημερολόγιο 2011, εφημερίδα και site εξοπλι-σμό νηπιαγωγείου, εργασίες στο σχολείο. Στο Σίφο θα γίνει διαμόρφωση για τα νερά και διαμόρφωση χώρου με φυτά (πικροδάφνες κλπ.), ενώ στη Σουβάλα παρατηρείται στασιμότητα. Τέλος έγινε αναφορά για τα θέματα της Γεν. Συνέλευσης στις 30 Ιανουαρίου και τον οικονομικό έλεγχο από την Εξελεγκτική Επιτροπή, σύμφωνα με το καταστατικό.

  Συνεδρίαση 20/2/2011

  Στη συζήτηση αναφέρθηκε ότι ο Σύλλογος δικαιούται να έχει αίθουσα στο Κοινοτικό Γραφείο, λόγω της συμμετοχής του στη κατασκευή του. Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την εκδρομή στα Λαγκάδια Πελοποννήσου και η τελική ρύθμιση των θεμάτων για τον αποκριάτικο χορό στις 25 Φεβρουαρίου στην Ανθούπολη. Υπάρχει πρόθεση, εάν το επιτρέψει ο καιρός να γίνουν οι γνωστές εκδηλώσεις για την καθαρά Δευτέρα. Τέλος επανήλθε το θέμα κατασκευής πίνακα ανακοινώσεων και κάδων σκουπιδιών, ενώ για τη βιβλιοθήκη δόθηκε η πρώτη προσφορά.

  Συνεδρίαση 20/3/2011

  Η συνεδρίαση έγινε στο κοινοτικό γραφείο, με την παρουσία και του Προέδρου του Τ.Σ. Γεωρ. Κωτσή. Μετά από επιτόπια εξέταση του κτιρίου, ακολούθησε συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συντήρησης του κτιρίου, αλλά και της διαφύλαξης και αξιοποίησης του αρχείου, που κινδυνεύει να καταστραφεί. Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Τ.Σ., ο Σύλλογος έχει δικαίωμα χρήσης αίθουσας, λόγω συμμετοχής στη χρηματοδότηση κατασκευής του. Στη συνέχεια έγινε αναφορά για την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, καθώς και για την πρόσκληση για συμμετοχή μας στη συνάντηση των Συλλόγων του Δήμου στο Αυλωνάρι. Άλλα θέματα συζήτησης ήταν για Σίφο, Σουβάλα να κλείσουν οι εκκρεμότητες, οι δωρεές στο Σύλλογο και πιθανή αξιοποίησή τους, ο απολογισμός του χορού, το θέμα του Κατηχητικού να γίνει συγκεκριμένη πρόταση με σχέδια. Για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου προγραμματίστηκε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας να γίνει από τον Γεν. Γραμματέα και η κατάθεση στεφάνου από τον Ταμία του Συλλόγου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε το θέμα με το Πνευματικό Κέντρο και αποφασίσθηκε η πρόσκλησή του σε επόμενο ΔΣ. του Συλλόγου για να κατατεθούν επίσημα οι όποιες προτάσεις, από τους νόμιμους εκπροσώπους του. Τέλος τονίσθηκε το ενδιαφέρον του κόσμου για το πρόγραμμα πεζοπορίας-ορειβασίας.

  Συνεδρίαση 23/4/2011

  Συζητήθηκαν θέματα συνδρομών, εγγραφής μελών, τήρηση αρχείου μελών και διανομής εφημερίδας. Θα συνεργαστούμε με τον Πρόεδρο του Τ.Σ., για τη συντήρηση του κοινοτικού γραφείου και νηπιαγωγείου. Για το Σίφο αποφασίσθηκε να ξεκινήσει το τοιχίο, ενώ για τη Σουβάλα τονίστηκε η απαράδεκτη καθυστέρηση. Αναφέρθηκε πρόβλημα στην Αγία Παρασκευή με την υπερχείλιση, το οποίο θα διευθετηθεί. Θα γίνει πρόγραμμα και καθορισμός μονοπατιών για την ομάδα πεζοπορίας και συνεργασία με τον ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδος. Θα προγραμματιστεί ενημέρωση των μελών πυροπροστασίας από την Ομάδα Πυροπροστασίας Ταξιαρχών. Για το Πνευματικό Κέντρο αναφέρθηκε η πρόσκληση του Συλλόγου και το θεσμικό πλαίσιο κάτω από το οποίο δυνατόν να υπάρξει συνεργασία. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε για τη συμμετοχή του στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου που έγινε στις 30-3-2011, στο Αλιβέρι. Έλαβαν μέρος πάνω από 35 μέλη της 50μελούς Επιτροπής με θέμα την εκτενή ενημέρωση, τον απολογισμό δράσης του Δήμου με έμφαση τα οικονομικά και την έγκριση του Τεχνικού Προγραμματισμού για τον Προϋπολογισμό. Τέλος έγινε επίσης ενημέρωση από τον Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου για τη συμμετοχή του στη συνάντηση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου, που έγινε στις 26-3-2011,στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αυλωναρίου. Κύριο θέμα, πέρα από τη γνωριμία με τους υπεύθυνους του Δήμου, ήταν ο από κοινού σχεδιασμός των πολιτιστικών δράσεων του τόπου. Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κύμης-Αλιβερίου,κα Μπάτσα Αρετή, ενημέρωσε για την προσπάθεια ανάδειξης, προβολής και διατήρησης των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής και υποσχέθηκε ότι η συνδρομή του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι δεδομένη.

  Συνεδρίαση 19/6/2011

  Την Κυριακή 12-6-2011, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Συλλόγου με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον Ιερέα της εκκλησίας του χωριού μας. Το Σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Στ. Σπύρου, ο Γ. Γραμματέας Αντ. Βλαχαντώνης και το μέλος Γ. Δήμου. Συζητήθηκε με επιτόπια εξέταση αναλυτικά το θέμα της αξιοποίησης του Κατηχητικού και της διαμόρφωσης του ευρύτερου χώρου. Από την πλευρά της εκκλησίας τονίσθηκε η ανάγκη εξεύρεσης αποθηκευτικού χώρου και προτάθηκε η κατασκευή κατάλληλου κτίσματος στην υπάρχουσα αποθήκη λέβητα, τόσο για αποθηκευτικό χώρο ,όσο και για γραφείο του Ιερέα και αίθουσας για τις ανάγκες της εκκλησίας.
  Στη συνεδρίαση του ΔΣ, της 19ης Ιουνίου, συζητήθηκαν τα θέματα που θα περιληφθούν στην εφημερίδα, που θα εκδοθεί στο τέλος του μήνα. Επίσης έγινε εκτενής συζήτηση για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων και των λοιπών δραστηριοτήτων του Συλλόγου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ